NYHEDER

Tillykke til Jægersborg Bellis - nu 11 år

Bellis er nu 11 år, men er stadig aktiv jagthund - her med en fin fasankok fra vinterjagten 2013.

JUNA og ræven, der hoppede i åen

På en af årets sidste jagtdage  havde Anders en fantastisk jagtoplevelse i januar, hvor en ræv tog flugten i Ringsted Å, hvorpå Juna prompte optog forfølgelsen. Ræven blev skudt fra en bro og Juna svømmede alt, hvad hun kunne og fik apporteret den røde Mikkel og afleveret den til Anders, der selvsagt var superstolt af Juna´s præstation

Luna - 2. præmie på 20 timers schweiss

Dena fik Excellent i Neumünster

Dena fik EXCELLENT på udstillingen i Neumünster 6. juni. Stort tillykke til Dena og hendes familie

Luna - 1 præmie på schweissprøve

Et stort tillykke til Hanne og Luna, der fik en velfortjent 1. præmie på Kl.Münsterlænder klubbens schweissprøve (400m/3 timer) i Kongelunden 10. april.

Næste mål er 20 timers schweiss, men denne gang med færtsko. Det bliver spændende.
Luna med den fine næse

Luna til udstilling i Jægerspris 31/1-2010

Luna fjollede rundt i Kignæshallen og var meget mere interesseret i alle de andre hunde end i dommeren, der forsøgte, at bedømme hende, så i dag blev det til "very good" 1.vinder og Unghundepokalen.

Det er ikke nemt at være en teenager på 11 måneder. Tillykke med pokalen!
Jægersborg DeLuna sammen med sine sorte legekammerater

Sne og is på Øresund

Sådan så Øresund ud tirsdag 26. januar, da jeg gik tur med hundene ved Charlottenlund strand om eftermiddagen

Jægersborg Deerhunter

Deerhunter på 10 mdr. (Frodo), som har været med Henrik på trykjagt, apporterer her hovedet af rådyret

Jægersborg Dante

Jægersborg Dante 10 mdr. er en stor flot hanhund på 38kg!

Jægersborg Dena

Dena apporterer rigtig fint - alt fra måger, krager og som her en hareattrap, fortæller Jimmi. Vi glæder os til et gensyn efter jagtsæsonen!

Juna til den sjællandske racedyst 26.7.2009

Racedysten blev blæst i gang af fem hornblæsere i dejligt solskin og vejret holdt tørt hele dagen. Til parolen blev det understreget, at kun den perfekte præstation kunne udløse maksimumpoint og at der ville blive trukket point med hård hånd ved selv den mindste fejl. Det skulle senere vise sig, at dommerne holdt ord, da vi så pointtavlen. Der var 17 hold tilmeldt den sjællandske racedyst, heraf bestod kun 8 hold samlet

 

Weimaranerholdet bestod af Marietta med Gamma , Annemarie med Yoda og mig med Juna .
Allerede fra morgenstunden lød meldingerne, at hundene havde problemer med vandarbejdet grundet genskær fra solen, men vores grå hunde klarede heldigvis alle tre vandarbejdet uden problemer. Gamma hentede endda en ekstra due, der flød i vandkanten efter én af de hunde, der ikke fandt duen.  På duebanen havde hundene generelt svært ved at finde højreduen, så mange hunde dumpede på duerne, men også her, klarede de grå sig fint igennem. Efter frokost var det vores tur til kaninbanen og det blev desværre weimaranerholdets exit, for her klarede kun Juna og Yoda, at få kaninen hjem, mens Gamma desværre ikke fandt den. Om det så var fordi Gamma var lidt smartere end de andre to og havde lugtet den, mildest talt, ulækre kanin, er ikke til at sige, men et faktum er, at den kanin Yoda og Juna hentede, var noget af det mest ulækre vi har set og Juna kvitterede da også med, at spytte kaninen ud lige foran mig, hvilket jeg aldrig har oplevet før.

 

Yoda bestod med 28 point og Juna bestod med 26 point.

Juna i fuldt firspring for at hente den første due på duebanen - 260709

JUNA har bestået DJs udv. apporteringsprøve med 207 point

Juna skal sammen med to kollegaer til den sjællandske racedyst d. 26. juli og så tænkte jeg, at jeg hellere måtte kvalificere hende officielt via en anerkendt prøve, så uden forudgående træning (vi har jo kun gået på jagt og haft hvalpe) tog Juna og jeg til DJs udvidede apporteringsprøve i Nordsjælland i søndags og bestod med 207 point ud af 216 mulige. Juna var hund nr.29 i programmet, så ventetiden var meget lang. Prøven startede kl. 9.00 og vi var først færdigbedømt kl. 16.45. Vejret var varmt og uden nogen som helst vind, men de fleste hunde klarede sig alligevel fint igennem prøven.
 
På duebanen var Juna den hurtigste hund, men desværre også så hurtig, at hun ikke lod sig dirigere, men selv klarede de fire duer, der skulle hentes, så her mistede vi et par point, men hun imponerede alle med sin fart og sikkerhed i at hente duerne. På kaninbanen, som var i en lavning i skoven, hentede hun også hurtigt de to udlagte kaniner og på vandet, hvor der var to ænder udlagt og én kastet (med skud), svømmede hun sikkert de 50 meter ud og hentede alle tre ænder og på vej tilbage blev der kastet en and over hende, som distraktion, men hun viste gode takter og afleverede først sin and, inden hun hentede den udkastede. Dommeren udtalte, at "Juna er utrolig dirigérbar", så jeg var meget tilfreds´med min dejlige hund.
 
Juna venter opmærksomt på, at det bliver hendes tur til at hente de fire ænder ved vandhullet - 21.6.2009

Hvalpe 27.februar 2009

27/2 om eftermiddagen fødte Juna fire hvalpe - to piger og to drenge, der i gennemsnit vejede 515g - store & flotte og straks klar til at erobre verden og naturligvis Junas store mælkebar - se mere på D-hvalpenes egen side

26/2 (9.uge) I morges blev Juna vejet hos dyrlægen og med hvalpe og mælkebar har hun nu taget 5 kg. på og dyrlægen synes hun så rigtig fin ud. På søndag får vi forhåbentlig udløst spændingen for antal af hvalpe og hvor mange piger og drenge, der er inde i Junas mave.

12/2 (7.uge)Junas mave vokser og vokser og nu begynder vi, at tilbyde Juna specialfoder til drægtige tæver/hvalpefoder (Natures Best), så hun får  passende mængde protein, kalk, vitaminer samt antioxydanter, i de sidste to uger af drægtigheden.

Idag (23/1) har Juna været til scanning hos dyrlægen og den glædelige nyhed er, at DER ER HVALPE! Hvalpene er dog kun på størrelse med små vingummibamser ca. 2,5 cm. Nu må vi så  - igen - væbne os med tålmodighed indtil omkring 1. marts, hvor vi får se, hvordan fordelingen af hanhunde og tæver er.


Lørdag  27/12 havde Juna et vellykket stævnemøde med Scubas Hunter, så vi håber, at der omkring 1. marts 2009 vil komme et dejligt kuld hvalpe. Se Hunters meritter under hans egne sider: Scubas Hunter og Hunters pedigree

Juna i den nye hvalpekasse

2008

Jægersborg Clinton (Noah) er flyttet med sin familie til USA og bor nu i Houston, hvor han er faldet godt til. Vi ønsker jer held & lykke i varmen!
Noah har stand for fasan

2008

20. august - så gjorde Juna det igen: "fuldt hus" - 30 point. Denne gang på FJD´s apporteringsprøve i Hagested Gislinge  herligt!
7. august - Juna var til VSA (vand-slæb og apporteringsprøve) i Nyborg på Fyn og hun var en stjerne idag og bestod med maksimum i alle tre dicipliner ialt 30 point  dejligt!

24. maj - Juna var til schweissprøve i Grib Skov og kom først til ved 15-tiden efter at alle andre hunde var afprøvet, da hun var i løbetid. Ventetiden var lang og solen varmede godt, så oddsene var ikke gode. Jeg fik startet Juna rigtig godt op på det anviste anskudssted og hun gik supergodt - også over en bred grøft, hvorefter hun kort efter ville over grøften igen lidt længere nede - her stolede jeg ikke på min hund, for man ville da ikke lægge sporet over samme grøft, men jo, jeg skulle have fulgt med Juna, for hun har næsen....så begynder man at tvivle på sig selv og så gik det galt en gang til, men de sidste 100m gik Juna fantastisk og fandt frem til dyret, som fik en god rusketur. Vi fik en bøgegren hver - Juna den største, for hun havde fortjent den. Dommeren roste Juna og jeg fik at vide, at jeg skulle stole mere på min hund Juna fik en velfortjent 3. præmie, som uden mig havde været en 1. præmie....

24. marts - Vi var på DJ´s markprøve i Stenlille i dag. Snevejret og den relativt tørre vind gjorde det ikke nemt for hundene, så agerhønsene sad meget løst på markerne og det blev kun til to fuglesituationer på vores hold.
Juna fik 2. præmie efter en flot stand for fasan i hegn. Fasanen nåede ikke at komme på vingerne, så Juna apporterede og afleverede fint sin fasan, hvorefter der blev skudt over hende.

23. marts - Juna fik igen Excellent med  Certifikat og blev BIR på udstillingen i Næstved.

Juna og Bellis med julegåsen

2008

På markprøve i Sønderjylland 2. marts

Nyheder 2008

2. marts - vi var til lokal markprøve i Sønderjylland og havde en pragtfuld dag. Juna viste at hun kan sekundere, tage stand, prelle og fange en agerhøne , hvilket resultaterede i en 3. præmie... Stig og Else kom forbi med Viktor, der er ved at være en flot ung hanhund og lille Baku, der er en lille krudtugle


17. februar - Viktor er faldet godt til i det sønderjyske hos Stig, der glad ringede og fortalte, hvor lydig den unge mand er, så det bliver spændende, at følge den nye ekvipage.
 
16. februar - Noah var med til marktræning og fandt sin første hare på rapsmarken, som han fulgte godt på vej. Vejret var koldt minus 6 og vi så desværre ingen fugle i dag, men masser af råvildt og flere hundrede gæs.

10. februar - Juna havde tre gode fuglesituationer med agerhønsene, der havde delt sig fint på rapsmarken i det dejlige solskinsvejr.

27. januar 2008: Juna fik bedømmelsen "Excellent" + Certifikat + 1. vinder af dommer Svend Otto Hansen på 5-klub udstillingen i Jægerspris.

8.januar - Hvalpens udvikling 7-10 måneder - teenageperioden - se under "Din nye hvalp"

Jægersborg Apollo med sneppen fra vinterjagten

Nyheder 2007

20. november 2007: Lidt information om hvalpes udvikling 4-7 måneder - se afsnittet under  Din nye hvalp 

29. september: Jægersborghunde var med familien på Ll. Svenstrup jagten - se hvalpenes dagbog

23. september: nye billeder af Viktor (Jægersborg Columbus)

20. september: Juna´s bror, Jerosch vom Entenstrich, blev bedste hanhund på den tyske Weimaranerklubs årlige udstilling- TILLYKKE!

14. september - mental/fysisk udvikling hos hvalpen 3-4 mdr. - se under "Din nye hvalp"

13. september - nyt billede af Csimba, der nu vejer 12,5 kg

6. september - nye billeder af Viktor (Jægersborg Columbus), der har været i dagpleje hos sin far

31. august - nye billeder af Noah (Jægersborg Clinton)

23.august - Viktor (Columbus ) vejer nu 9,25 kg og har været med sin far på jagten...se hvalpenes dagbog

21. august - som enhver weimaraner med respekt for sig selv, har Csimba vist sin nye familie, hvilken plads han han lide at sove i....

15. august - Csimba blev hentet af sin familie og er faldet godt til - katten O´Malley er stadigvæk lidt skeptisk

14.august - Csimba var på besøg hos sin far, hvor bror Columbus (Viktor) også kom forbi til legestue - se billederne under fotosiden
13.august - Csimba var på besøg hos bror Clinton - stor gensynsglæde

12.august - Juna fik 1. præmie og blev 1. vinder på udstillingen i Vejen

12.august - i dag blev Clinton hentet af sin nye familie

10.august - i dag blev hvalpene vaccineret og fik et grundigt sundhedscheck af dyrlægen, der roste de flotte drenge, der i snit vejede 7,6kg. Senere blev Cuba og Columbus hentet af deres nye familier.

7. august - Pony i haven hos hvalpene - se under dagbog og fotoside
5 .august - hvalpene fik en hættemåge
4. august  - kvartetten var med på jagten med de store hunde
31. juli - Rævehvalpen er et stort hit blandt hvalpene

30. juli  - kvartetten var med på en lille køretur op til dyrlægen for at blive vejet... gennemsnit 5,7 kg - store drenge!

29. juli  - Juna var til racedyst  i Hagested-Gislinge Jagtforening, hvor 12 forskellige jagthunderacer dystede mod hinanden. Solen skinnede og Juna var i hopla og bestod fint med 29 point.Vi havde en hyggelig dag og det var dejligt at møde gamle jagtvenner og træningskammerater på tværs af racerne. De irske settere vandt racedysten som hold.

25. juli  - endelig lidt sol igen - i dag fik hvalpene gulerødder og et kødben at lege med - og bide i...

23. juli - i dag blev hvalpene præsenteret for en kanin til stor begejstring for kvartetten....og fik besøg af far "Macho" se billeder under "Hvalpenes dagbog" og C-hvalpenes fotoside.

18. juli  - i dag blev hvalpene præsenteret for en gåsevinge, som de straks angreb...


15. juli  - Natten var præget af voldsom torden og lyn med massivt regnvejr, men hvalpene sov bare trygt fra det hele

13. juli  - I dag har hvalpene fået en udendørs "kravlegård" med hvalpecafé og hundehus - se billeder under "Hvalpenes dagbog" og C-kuldets fotoside


8. juli  - Juna var i strålende humør og viste gode takter til 5-klub apporteringsprøven, som hun bestod med 30 point og vandt samtidig pokalen for bedste weimaraner

20. juni  - A-kuldet har fået egen fotoside, hvor der er billeder fra fødslen til hvalpene rejser hjemmefra

17. juni  - Juna har bestået DJ´s udvidede apporteringsprøve, så vi er meget stolte.


14. juni 2007 - Jægersborg Bellis og Scubas Finest Rob Roy har fået hvalpe
  4 stærke hanhunde med en gennemsnitsvægt på 390g -  følg med i hvalpekassen på hvalpenes egen side under Hvalpenes dagbogJægersborg Columbus i flyvende fart